Yogyakarta Re-visited

by - September 14, 2018


Hi guys finally I could have a holiday in Yogyakarta again! Last Friday I went to Yogya with my mom because she had seminar in Prime Plaza Yogyakarta Hotel.
So, the first day there, I decided to strolling around Malioboro Street by myself. Yes, by myself.
Honestly, at first I was so nervous because it was the first time I went travelling alone. But I just found it was just exciting. And tiring too.
So, in Saturday, I just went sightseeing around Malioboro. I bought some snacks and souvenirs from my friends in Malang. Oh I also bought a sunglasses and it cost Rp45.000, but I bargain it. I was like, "Could you please sell it for Rp30.000, Ma'am?", she answered, "No, Rp35.000 please." Then I begged again, "Just Rp30.000, Ma'am, please." And finally she agreed with me!😂 So it cost Rp30.000!







I had my brunch in McDonald in Malioboro Mall, but it should be opened at 10 a.m., so i had to wait. I decided to walk around again while waiting for it.



For your information, in Yogya there are so many tourists from another countries and cities. When I was sitting on the bench in Malioboro, a tourist took a picture of me with his camera without my permission. But stupidly I didn't warn him and just let him go.
The second day, I and my mom stayed in our relative's house. My mom took me to Taman Sari again.





Then in the evening, we all went to Suciati Saliman Mosque. It was an incredible mosque I've ever seen. MasyaAllah. I like the decorations, the architecture, and everything!







My relative's house is quite huge and beautiful! It surrounded by ricefields. When in 5 p.m., we could see the sunsets right in front of the house. I took some pictures there.

She is my aunty (left) and my mom (right), and the shadow is mine!😄








Well, honestly I really want to stay longer in Yogyakarta. Yogja is awesome as always. But I'm so busy with my school activities, homeworks, and many others. I hope I can back again to Yogyakarta, stay longer there, and make better memories!

I also went to Hartono Mall. So here is my tired-but-still-smile face lol😂

///

Hi guys, akhirnya aku bisa kembali liburan ke Yogyakarta lagi! Hari Jumat minggu lalu aku pergi ke Yogya bersama Mama ku karena Mama ada seminar di Prime Plaza Yogyakarta Hotel.
Jadi hari pertama disana, aku memutuskan untuk jalan-jalan di Malioboro sendirian. Iya, sendirian.
Jujur, awalnya aku ragu-ragu banget karena itu adalah pertama kali aku travelling sendirian. Tapi ternyata seru! Dan capek pula.
Jadi di hari Sabtu aku hanya jalan-jalan di Malioboro. Aku beli beberapa camilan dan souvenir untuk temen-temen aku yang ada di Malang. Aku juga beli kacamata yang harganya Rp45.000 tapi aku tawar. Aku bilang ke Ibu penjualnya, "Bu, bisa turun jadi Rp30.000, nggak?" trus Ibu nya jawab, "Enggak bisa, Rp35.000, dek." aku membujuk Ibu nya lagi, "Tolong dong, Bu, 30.000 aja ya?" Akhirnya si Ibu setuju! Jadi harganya Rp30.000😂
Aku makan di McDonald di Malioboro Mall, tapi bukanya masih jam 10. Jadi aku jalan-jalan aja deh dulu.
For your information, di Yogya banyak banget turis dari berbagai negara dan kota. Waktu aku lagi duduk-duduk di bangku Malioboro Street, tiba-tiba ada bule yang mengambil gambar aku tanpa ijin dulu. Tapi bodohnya aku bahkan nggak memperingati dia dan membiarkan dia pergi gitu aja.
Hari keduanya, aku dan Mama pindah ke rumah saudaraku. Mamaku ajak aku ke Taman Sari lagi.
Kemudian malamnya, kita semua ke Masjid Suciati Saliman. Bagus banget! MasyaAllah. Itu adalah masjid terbaik yang pernah aku lihat. Aku suka dekorasinya, arsitekturnya, semuanya deh!😁
Rumah saudaraku ini besar banget dan indah! Disekitarnya ada sawah-sawah. Waktu jam 5 sore, kita bisa lihat sunset langsung di depan rumah. Aku mengambil beberapa gambar disana.
Well, sejujurnya aku pingin banget tinggal lebih lama di Yogyakarta. Yogya selalu luar biasa di mata aku. Tapi aku benar-benar sibuk dengan aktivitas sekolah yang padat, tugas-tugas, dan masih banyak lainnya. Aku harap aku bisa balik ke Yogyakarta, tinggal lebih lama disana, dan menambah banyak pengalaman!

You May Also Like

2 comments

  1. Nice trip with you Nay....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cannot wait for the next fun trip with you!💕

      Delete